Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Νίκη των Δημοκρατικών διαδικασιών και της λογικής στην εκλογή Προέδρων Κοινοτήτων


Έπιασε τόπο  ο  τεκμηριωμένος προβληματισμός  και η πρόταση που  αναπτύξαμε  σε ότι αφορά  τον τρόπο εκλογής  των Προέδρων Κοινοτήτων.

Το Υπουργείο  Εσωτερικών  στο νομοσχέδιο  που ψηφίστηκε  χθες βράδυ  στη Βουλή  αποκατέστησε  το λάθος του νόμου 4804/21 που το ίδιο είχε  εισηγηθεί.

Έτσι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων μέχρι  2000 κατοίκους  θα εκλέγονται αυτοί που θα επιλέγουν οι Πολίτες και όχι οι αρεστοί  των Δημάρχων. 

Συγκεκριμένα  Πρόεδρος Κοινότητας    θα εκλέγεται  ο πρώτος  σε σταυρούς Σύμβουλος του πλειοψηφούντος  Συνδυασμού στη Κοινότητα  και όχι ο πρώτος  σε σταυρούς Σύμβουλος  του συνδυασμού του Δημάρχου ανεξάρτητα από το  εάν είναι μειοψηφία  στη Κοινότητα. 

 Αν παρέμενε αυτή η διάταξη θα είχαμε σε πολλές περιοχές,   απαξιωμένους  "Προέδρους" αφού θα εκλέγονταν όχι με βάση  τη λαϊκή  βούληση αλλά ελέω εκλογικού νόμου.

Εκφράζω την ικανοποίησή  μου,  γιατί πετύχαμε  μια σημαντική  νίκη για τη δημοκρατική πορεία  του θεσμού της Αυτοδιοίκησης  και της αυθεντικής έκφρασης της λαϊκής  βούλησης  χωρίς εκλογικές  αλχημείες !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.